Muziektheorie

​Muziektheorie voor beginners

Wil jij graag de hele muziektheorie leren en deze op een duidelijke manier uitgelegd krijgen?

Wil je ook daarbij de juiste ofeningen aangereikt krijgen zodat je die theorie op een leuke ​manier kunt oefenen en daardoor de muziektheorie op effectieve wijze kunt inzetten bij het bespelen van je instrument?

Op deze pagina vind je hieronder de links naar de verschillende onderwerpen uit de muziektheorie.

De lessen ​gaan van beginnersniveau​ tot gevorderd.

​​Als je nog helemaal niets weet over muziektheorie, dan raad ik je aan bij het begin te beginnen en de lessen af te werken in de hieronder ​weergegeven volgorde. Zo weet je zeker dat je niets mist en je ​een logische opbouw van de theorie aangereikt krijgt.

Als je niet speciaal naar muziektheorie voor beginners zoekt, maar specifiek naar één onderdeel van de muziektheorie, kun je natuurlijk ook direkt op de desbetreffende link klikken.

Heb je nog vragen (over de theorie of iets anders)? In dat geval kun je gebruik maken van ofwel het contactformulier, of gebruikmaken van de mogelijkheid een opmerking te plaatsen onder een les.

Veel succes!

​Wil j​ij ook graag piano leren spelen als een pro?

Voor ​meer informatie over onze uitgebreide online pianocursus, muziektheorie en noten leren lezen, klik op de link ​onderaan.

​Vanaf beginnersniveau begeleidt deze cursus je tot het niveau van ​een pianospeler​ die zelfstandig zijn weg vindt in akkoordenschem's en bladmuziek.

Inclusief meespeel-muziek-mp3's, interactieve oefeningen en heel veel PDF-bestanden met schema's van o.a. akkoorden en samenvattingen.

​Levenslang toegang, 30 dagen niet goed geld terug-garantie.


Meer informatie over de online pianoles

​Noten/Intervallen

​Toonladders

​Akkoorden

​​Noten leren lezen