ontdek de methode die jou nu echt eindelijk piano leert spelen

En Die Werkelijk Resultaat Oplevert...

In deze video onthul ik waarom je op YouTube of via online tutorials niet goed piano leert spelen (en nog veel meer)

Waarom Het Zo Moeilijk Is Om Een Effectieve Manier Te Vinden Om Piano Te Leren Spelen (Of Toch Niet? Lees Verder...)

Wat zijn effectieve manieren om goed piano te leren spelen die echt werken?

Er zijn veel mogelijkheden als je probeert piano te leren spelen: je hebt de klassieke manier waarbij je elke week naar een privéleraar gaat die je 1 op 1 pianoles geeft, je kunt pianoles op een muziekschool nemen, je kunt online pianoles nemen, maar wat je ook zou kunnen doen is YouTube filmpjes bekijken met uitleg over pianospelen, of het internet afstruinen op zoek naar piano-tutorials.


Welke van bovengenoemde mogelijkheden werken wel en welke niet?

Waarom YouTube of online piano-tutorials niet het gewenste resultaat opleveren

Misschien heb je het zelf ook wel eens geprobeerd: je hebt op YouTube of ergens anders op internet verschillende tutorials opgezocht in de hoop dat ze je dichterbij je doel brachten: goed pianospelen.

Je hebt dan waarschijnlijk ook wel gemerkt dat dat eigenlijk helemaal niet werkte…


Hoe kan dat dan, zijn die tutorials dan zo slecht?


Tsja, er zullen zowel goede als slechte tutorials bij zitten. Maar zelfs al zou je alleen maar de goede tutorials bekijken, dan nog zul je merken dat het je niet lukt om op deze manier goed piano te leren spelen.


Ja maar, waarom dan niet, als het toch goede tutorials zijn?


Heel simpel, omdat die tutorials altijd over één bepaald onderwerp uit het pianospelen gaan, ze leveren nooit het ‘totale plaatje’.


Je moet dus inderdaad het hele internet afstruinen om alle puzzelstukjes bij elkaar te krijgen (als je die al kunt vinden, laat staan of al die informatie wel beschikbaar is), totaal niet gestructureerd dus, terwijl nou juist dát zo belangrijk is voor een goed resultaat!


Bovendien, je mist begeleiding, je hebt niemand aan wie je vragen kunt stellen en het resultaat is dus dat je alleen maar tijd verliest maar nooit echt leert piano spelen.

OK, maar privélessen of muziekschool dan?

Jazeker, vooral privélessen zijn natuurlijk een uitstekende manier om piano te leren spelen (mits je een goede leraar hebt, natuurlijk).

Er kleven alleen wel wat nadelen aan privéles/muziekschool:


 • Het is heel duur: je bent hier snel tussen de 1000 en 2000€ per jaar aan kwijt.
 • Je zit vast aan vastgestelde (wekelijkse) lesuren waar je niet zo makkelijk van af kunt wijken.
 • Je moet er helemaal heen (en weer helemaal terug 😊 ).
 • Je kunt niet je eigen tempo bepalen.
 • Je herinnert je bepaalde informatie niet meer? Jammer, maar je moet een week wachten voor je je vraag kunt stellen op de volgende les.

Online pianoles combineert het beste van alle werelden

Online pianoles combineert het beste van alle werelden.

Je krijgt alle informatie die nodig is om goed piano te leren spelen op gestructureerde wijze aangeboden, je wordt begeleid en je kunt vragen stellen.


En dat alles comfortabel vanuit huis!


Bovendien kun je zelf bepalen wanneer jij les wilt hebben en hoe vaak je les wilt hebben. Je kunt dus zelf je eigen tempo bepalen.


En de prijs? Online pianoles kost maar een fractie van die van privélessen of muziekschool.

Wat zijn de voordelen van online pianoles?

 • De lage kosten. Privéles of muziekschool kost tussen de 1000-2000 € per jaar. Online pianoles kost maar een fractie van dat bedrag.
 • Je bepaalt zelf wanneer je les wilt hebben. Volg alleen les als het je uitkomt. De ene week kan het wat meer zijn, de andere week wat minder, je hebt het helemaal zelf in de hand.
 • Je bepaalt zelf je tempo. Je bepaalt zelf de frequentie van de lessen en ook of je een lange les of juist een korte les inlast.
 • Je kunt de lessen zo vaak herhalen als je wilt/als nodig is. Heb je de les niet helemaal begrepen, of wil je de les gewoon nog eens bekijken? Geen probleem! Je kunt de les zo vaak afspelen als je wilt, op het moment dat jij wilt.
 • Je hoeft er niet voor te reizen. Je doet je lessen gewoon comfortabel vanuit huis.

Zijn er dan ook nadelen aan online pianoles?

Je zou bijna zeggen dat het bovenstaande te mooi klinkt om waar te zijn: snel en effectief pianoles vanuit het comfort van je eigen huis, je eigen lesmomenten en je eigen tempo bepalen en dat alles ook nog eens voor een heel lage prijs…


Er moet toch ergens ook een nadeel aan zitten?


Het enige nadeel dat je zou kunnen bedenken is dat er geen pianoleraar over je schouder meekijkt.


Maar is dat eigenlijk wel zo’n groot nadeel?


Nee, helemaal niet. Want je kunt met online pianoles tot in detail elke stap volgen in de videolessen en het vervolgens zelf nadoen.


Bovendien kun je de video (of alleen een lastige passage) opnieuw afspelen en het nog een keer bekijken als je het niet helemaal begrepen hebt, of als je nog een keertje wil zien hoe iets exact gespeeld moet worden (en dat zo vaak als je maar wilt).

 • Met YouTube video’s of tutorials op internet leer je niet pianospelen. Ze vertellen je nooit het ‘hele verhaal’, alleen maar ‘stukje bij beetje’. Je bent daardoor veel kostbare tijd kwijt, maar je leert niet echt pianospelen.
 • Een privéleraar of muziekschool is prima, maar: het is heel duur (1000-2000€ per jaar), je kunt niet je eigen tempo bepalen, je zit vast aan wekelijkse lestijden en bovendien: je moet er voor reizen naar je les toe.
 • Online pianoles combineert het beste van alle werelden. Online pianoles kost maar een fractie van privélessen/muziekschool, je leert vanuit het comfort van je eigen huis (je hoeft er niet voor te reizen naar je les), je bepaalt je eigen lesmomenten, je bepaalt je eigen tempo, je kunt elke les zo vaak herhalen als je zelf wil.

Wat mag er niet ontbreken in een goede (online) pianocursus?

Toen ik als klein jongetje pianoles had, ging dat echt op de ouderwetse manier: ik leerde noten lezen en moest wat er op bladmuziek stond gewoon naspelen. Allemaal leuk en aardig, maar behalve dat ik wel steeds moeilijkere stukken kreeg te spelen, leerde ik eigenlijk nooit echt het ‘hoe en waarom’ van de muziek:


 • Waarom klinkt een noot in een bepaalde situatie mooi en niet in een andere situatie?
 • Hoe kan ik beginnen met improviseren? Hoe kan ik mijn eigen muziek maken?
 • Hoe kan ik leren piano op gehoor te spelen?


Gedesillusioneerd wist ik uiteindelijk mijn moeder te overtuigen mij van pianoles af te halen.

Dat was het dan! Pianospelen deed ik niet meer. Eindelijk kon ik meer tijd besteden om buiten met vriendjes te spelen in plaats van elke dag die duffe oefeningen op de piano te moeten doen.


Toch liet de muziek me niet los en ben ik als jonge student weer begonnen muziek te spelen. Alleen was dat toen niet de piano, maar de gitaar.


Op muzikaal vlak ging er toen een wereld voor me open, want ik kon al heel snel allerlei leuke liedjes op de gitaar spelen, iets wat mij met de piano nooit was gelukt!


Wat was het geheim?


Het geheim was dat ik op de gitaar had geleerd akkoorden te spelen, iets waarover in mijn klassieke pianolessen nooit met ook maar één woord gerept werd. In die ouderwetse pianolessen moest ik alleen maar naspelen wat er op bladmuziek stond, maar ik had nooit echt begrepen hoe de muziek ‘werkte’.


Na deze openbaring pakte ik snel mijn oude instrument weer op en ging ik die akkoorden toepassen op de piano.


Het was een openbaring! Ineens kon ik door middel van die akkoorden elk nummer dat ik maar wilde op gehoor op de piano spelen. Ook kon ik daardoor beginnen met improviseren. Eindelijk ‘begreep’ ik muziek!


“Door akkoorden toe te passen kon ik elk nummer dat ik maar wilde op gehoor op de piano naspelen.”


Ik ging met andere muzikanten samen spelen en al snel ging ik in bandjes spelen. Dat was zo geweldig! Door die akkoorden was dat allemaal mogelijk geworden!


Vele jaren en verschillende rock- en bluesbandjes later ben ik vanaf ongeveer de eeuwwisseling jazz gaan spelen en heb ik nu mijn eigen jazz-trio.


Omdat ik ervan overtuigd ben dat piano leren spelen ook op een heel leuke manier kan en niet alleen maar door braaf naspelen van bladmuziek en de hele dag door duffe toonladders op en neer spelen, heb ik een online pianocursus ontwikkeld die focust op direct resultaat (en dat op een heel leuke manier).


Door het toepassen van moderne technieken zoals mp3-meespeelbestanden, interactieve oefeningen en duidelijke animaties, is het mogelijk om in no-time resultaten te zien.


Door mijn jarenlange ervaring als leraar (eerst als natuurkundeleraar en inmiddels sinds vele jaren ook als pianoleraar) weet ik precies hoe ik zelfs lastige zaken heel duidelijk moet uitleggen.


Deze online pianoles laat je al heel snel kennismaken met akkoorden, maar ook muziektheorie en noten lezen zijn na deze cursus geen geheim meer voor je..


Hieronder lees je hoe deze online pianocursus ervoor zorgt dat ook jij een pro in pianospelen kunt worden.

Word ook een pro in pianospelen met “Martins Online Pianoles”...

...en ga nu eindelijk Echte Resultaten zien.

Nu met gratis BONUS "Basis Toonladders en akkoorden"

e-Book met 110 pagina's met alle toonladders en akkoorden met vingerposities

bij aanschaf van "Martins Online Pianoles"

Levenslang toegang tot alle lessen. Een paar weken op vakantie? Geen probleem. Je lessen verlopen niet, je hebt levenslang toegang, 24/7/365.

Leer piano op een effectieve manier. Leer stap voor stap waarbij je optimaal begeleid wordt.

Leer van een ervaren leraar. Martin is een heel ervaren leraar die al jarenlang lesgeeft.

Beschikbaar op alle apparaten. PC, laptop, tablet of mobieltje? Je kunt je lessen volgen op je apparaat van keuze.

Niet goed geld terug garantie. Je loopt geen enkel risico, want je krijgt een niet goed geld terug garantie van maar liefst 30 dagen (14 dagen op de verkennende introductiecursus).

Interactieve oefeningen. Muziektheorie leren saai? Interactieve oefeningen maken theorie leren gewoon een spelletje.

Extra virtuele piano voor beter leren. De virtuele piano boven de ‘echte’ piano zorgt ervoor dat je altijd duidelijk ziet welke noten ik speel zonder dat mijn handen in de weg zitten.

Met tientallen mp3-meespeelbestanden voor liedjes en toonladders. Zo worden zelfs toonladders nog leuk om te oefenen 😊 en in liedjes lijkt het alsof je in een echte band speelt.

Nog niet volledig overtuigd?

Het is mogelijk dat je het nog moeilijk vindt om zomaar voor deze online pianoles te kiezen en dat je nog wat meer zekerheid wilt dat je echt een goede keuze maakt.

Dat begrijp ik (ik ga zelf ook niet zomaar over één nacht ijs). Je kunt daarom eventueel eerst het volgende doen:


 • Je kunt geheel vrijblijvend een aantal proeflessen gratis bekijken (zie de knop in de rechtertabel hieronder).
 • Je kunt kiezen voor de verkennende introductiecursus (voor de prijs van slechts 3 koppen koffie) voordat je eventueel voor de gehele cursus gaat. Als je na de verkennende introductiecursus besluit om alsnog de gehele cursus te doen, dan wordt de prijs van de introductiecursus in mindering gebracht op die van de gehele cursus. Zo weet je zeker dat je nooit dubbel betaalt!
 •  

  Martins Online Pianoles – Introductiecursus

  • 32 video-lessen
  • Levenslange toegang (inclusief alle updates)
  • 14 dagen niet goed geld terug garantie
  • 4 verschillende liedjes
  • Akkoorden
  • Interactieve oefeningen

  37€

  Martins Online Pianoles (volledige cursus)

  • 180+ video-lessen
  • Levenslange toegang (inclusief alle updates)
  • 30 dagen niet goed geld terug garantie
  • Vele verschillende liedjes
  • Akkoorden
  • Interactieve oefeningen
  • Noten lezen
  • Muziektheorie
  • pianospelen in alle toonsoorten
  • Uitgebreide samenvattingen na elk hoofdstuk
  • Nu met gratis e-Book "Basis Toonladders en Akkoorden":
  e-Book alle toonladders en akkoorden

  247€

  Als je nog geen besluit kunt nemen, klik dan hieronder om een aantal gratis proeflessen te volgen:

  (opent in een nieuw tabblad)

  100% Tevredenheidsgarantie!

  Je bent volledig beschermd door onze 100% Tevredenheidsgarantie. Als deze cursus onverhoopt toch niet is wat je ervan verwacht had, laat het me weten (binnen 30 dagen na aankoop van de volledige cursus en 14 dagen na aankoop van de introductiecursus) en ik stuur je je aankoopbedrag onmiddelijk terug, zonder vragen.

  Veel Gestelde Vragen

  Is er een niet goed geld terug garantie?

  Ja: de volledige cursus heeft 30 dagen niet goed geld terug garantie, de introductiecursus 14 dagen.

  Hoelang houd ik toegang tot de cursus?

  facilisis egestas tellus. Quisque sit amet sapien placerat, ultricies sapien ut, vestibulum ex.

  Je houdt levenslang toegang tot de cursus (dat geldt voor zowel de volledige cursus als de verkennende introductiecursus).

  Heb ik wel wat aan de introductiecursus? Is die niet te kort om goed piano te leren spelen?

  De introductiecursus is natuurlijk niet zo volledig als de volledige cursus. Toch leer je gewoon met 2 handen piano spelen en kun je daarna verschillende liedjes (met 2 handen) spelen. Wel is het zo dat je in de introductiecursus alleen maar gebruik maakt van de witte toetsen op de piano. Maar dat betekent juist dat het een heel goede voorbereiding is om daarna door te gaan met de volledige cursus.

  Voor welk niveau is deze online pianoles?

  Beide cursussen (de volledige cursus en de introductiecursus) beginnen op beginnersniveau. Maar als je ooit wel eens eerder piano hebt gespeeld, maar je wilt je kennis weer ophalen, dan is vooral de volledige cursus zeer geschikt.

  Als ik van de introductiecursus naar de volledige cursus overstap, heb ik dan niet dubbel betaald?

  Nee, je betaalt nooit dubbel. Als je eerst de introductiecursus doet en daarna besluit de volledige cursus te doen, wordt er 7€ op de prijs in mindering gebracht.

  “Door akkoorden toe te passen kon ik elk nummer dat ik maar wilde op gehoor op de piano naspelen.”

  P.S.: Laat deze kans niet aan je voorbijgaan! (zo'n kans krijg je namelijk niet elke dag)

  Copyright 2021, PianoWebsite.nl